2020-11-08 09:09:11• hírek • Bede Emőke

Nyitva maradnak a Szatmár megyei piacok

Amint arról már több alkalommal is beszámoltunk, hétfőtől újabb szigorítások lépnek életbe Romániában. A rendelet, mely már a Hivatalos Közlönyben is megjelent, egyebek mellett előírja a zárt térben működő élelmiszerpiacok és vásárok bezárását is.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szombat este azonban egy sokak számára örvendetes pontosítást adott közzé. „Szatmár megyében az élelmiszerpiacok tevékenysége továbbra is normál körülmények között fog zajlani, azaz korlátozások nélkül, hiszen ezek nyílt közterületeken vannak kialakítva. Ugyanakkor az olyan óvintézkedések, mint a maszkviselés és a fizikai távolság megtartása, továbbra is érvényben maradnak” – tudatta szerkesztőségünkkel a hivatal.


A döntésre Magyar Lóránd parlamenti képviselő így kommentálta: "Sikerült! Szatmár megyében ezentúl is az eddig megszokott körülmények között folytatódik az élelmiszerpiacokon az élet. Továbbra is kötelező lesz a távolságtartás és maszkviselés, hiszen csak így tudjuk megelőzni a vírus terjedését. Az elmúlt napokban folytatott sorozatos egyeztetések nyomán elértük, hogy kormány ne zárja be a piacokat, így olyan rendelkezések születtek, amelyek gátolják a vírus terjedését, azonban piacok továbbra is nyitva maradnak. Így a kistermelők nem kerülnek veszélybe. Üdvözöljük a döntést, mindenképp jó és észszerű lépésnek tartjuk ezt a pontosítást!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: